Spelarnas förberedelser inför lajv

Written by admin on May 9, 2016 Categories: Lajvspel

För många seriösa spelare inom lajv så handlar det om mer än bara teater. Många sysslar med lajv som en livsstil och därför är det viktigt att alla som deltar gör sitt bästa för att bidra till att lajvet blir så framgångsrikt som möjligt. Många spelare skapar bland annat egen rekvisita och spenderar mycket pengar på att exempelvis köpa in kläder till sin rollfigur. Det krävs ofta ett ganska omfattande förarbete av spelarna på de lajv som är något mer seriösa. Som spelare så ansvarar man alltid för och bekostar sin personliga utrustning, det innebär kläder och övriPhoto-Aug-17-3-52-36-PMg rekvisita som behövs för att man på ett bra sätt ska kunna gestalta den karaktär som man har valt eller blivit tilldelad.

Det är endast ett fåtal lajv som har tillhandahållit utrustning åt spelarna. Detta bör man ha i åtanke när man vill delta i ett lajv. Om man inte är kreativ och skapar sin utrustning själv blir det snabbt kostsamt som spelare att delta. Spelaren behöver även läsa på angående temat för spelet för att ta in miljön på ett så bra sätt som möjligt och se till att den har förstått vad rollspelet kommer att handla om. Man utformar även sin egen figur och utvecklar denna innan det att själva lajvspelet tar rum. Det är vanligt att spelarna tillsammans bygger upp de olika rollernas nätverk. Att lajva är mycket socialt och det är även väldigt tidskrävande att förbereda sig.

Samtidigt är det väldigt spännande att delta i ett lajvspel och många deltagare går in med mycket stora förväntningar i spelet. Det kan ta månader att förbereda sig på rätt sätt inför ett lajvspel. Det finns även lajvspel som utspelas inom en kort period, då finns det ofta lägre krav angående kläder och rekvisita och rollfigurerna får istället en större plats.

No Comments on Spelarnas förberedelser inför lajv